Que ens agrada treballar en actes i amb departaments del govern immersos en l’emprenedoria d’aquest país és un fet. Però fins ara no havíem tingut la sort de poder treballar en l’organització i en la presentació de cap acte pensat i destinat als autònoms.

Treballar en l’acte de presentació del passat 16 de març al Palau Macaya de Barcelona per presentar la segona edició del programa Consolida’t va ser especial per a Dívik, perquè és un negoci creat per una autònoma i que creix pensant en clau col·laborativa d’autònoms.

És difícil traçar una línia divisòria entre emprenedoria i autònoms. O és que un autònom no és un emprenedor? Catalunya ha estat i és un país en què la pinya d’autònoms té un paper important en el motor econòmic i social.

Com deia el conseller Felip Puig a l’acte de presentació del Consolida’t “cal retornar el prestigi als autònoms”.

Ser autònom no és només un règim fiscal. És una actitud. I té un futur magnífic des de la versatilitat, flexibilitat i agilitat que donen els dos conceptes a l’autònom. Tant des del règim fiscal com des de l’actitud, l’autònom és una “bestia” preparada per treballar en la “co-society” que va explicar Alfons Cornella durant l’acte. Cornella va assegurar que ara més que mai els autònoms poden posar en valor el seu potencial sumant sinergies amb altres autònoms.

“La innovació vindrà del partnership entre players diferents que s’aporten valor mútuament, no pas de les grans empreses” va assegurar Cornella.

Queda un llarg camí per recórrer als autònoms. El programa Consolida’t no és més que una mostra de l’aposta del país per aquells que hem cregut des de sempre que pesen més els avantatges de llibertat, creativitat i no-límits enfront de les queixes eternes (i ben justificades, per cert) del maltracte fiscal que rebem els autònoms.

Com deia el Director General d’Economia Social, Cooperativa i Treball Autònom, Xavier López, els autònoms som herois vocacionals.

Els autònoms ho tenim tot per fer economia col·laborativa sumant els nostres punts forts i deixant que els dèbils els cobreixin altres autònoms.

Ben cert. Com deia Alfons Cornella: “Let’s CO” autònoms!