les preguntes més contestades del nou dívik

“Després de 15 anys d’etapa professional a Dívik, i com a Eva Torrents, m’incorporo com a directora de comunicació i relacions institucionals a La Fageda. Dívik continua amb l’Isaac com a director i amb mi, com a fundadora i propietària. He decidit contractar i connectar amb l’Isaac Romero, un company de viatge de fa molts anys, amb qui compartim valors i ens mou la passió per connectar i comunicar amb estratègia”.

Com sempre he explicat al llarg d’aquests 15 anys, hem sumat col·laboradors de tota mena per poder modelar cada projecte amb els col·laboradors més especialitzats: a nivell de disseny, programació web, SEO, SEM… En aquest cas, no només en queda tota la xarxa de contactes de la trajectòria de Dívik sinó que es converteix en un equipàs perquè sumem els contactes professionals en diverses matèries, i especialitzats ,que té l’Isaac des de fa tants anys o més que jo. Per tant, a nivell d’equip no és que siguem menys, sinó que multipliquem fins a tres vegades la xarxa de contactes professionals. 

“L’Isaac Romero és un apassionat de la seva feina i a qui li encanta comunicar. Creu amb els valors de les empreses, dels agents, i de les administracions amb qui treballa ja que és fonamental entendre i poder defensar amb qui treballes per tenir els millors objectius i resultats. M’agrada connectar i comunicar. M’agrada aportar l’experiència adquirida en el sector audiovisual d’àmbit nacional i estatal, i el valor afegit acumulat en administracions i empreses, perquè permet plantejar les millors solucions comunicatives a empreses, institucions i clients que no poden carregar una persona en la seva infraestructura o en els equips de comunicació.”

Sempre dic que la suma multiplica. En aquest sentit, tinc una trajectòria audiovisual en productes d’àmbit nacional i estatal i una dilatada experiència en la comunicació corporativa en l’àmbit públic i privat. Tot plegat ofereix la barreja parfecte per detectar què necessita cada client, quin és el millor impacte per comunicar i connectar amb estratègia per assolir uns objectius.” 

“Efectivament. L’expertesa de l’Isaac fa que se sumin serveis com el de protocol i relacions institucionals, que fins ara no s’oferia o l’organització d’esdeveniments i optimitzem el servei de premsa. A més, hem establert una xarxa de col·laboracions amb professionals de reconeguda trajectòria local, comarcal i nacional per oferir les millors solucions als nostres clients”. 

Mireu si m’ho he pensat que a totes les persones que ens coneixen als dos i que els hi he traslladat que volia continuar el projecte de Dívik amb una persona que representés la manera com entenc la comunicació i els valors amb que l’afronto, s’han avançat i han dit que la persona a tenir en compte era l’Isaac Romero. Per tant, crec que no m’he equivocat gens”. 

És el primer que em demanen quan parlo de la nova etapa de Dívik. Només presentaré actes de La Fageda però a Dívik seguim oferint aquest servei amb professionals de reconeguda trajectòria com Laura Rosel, Maria Xinxó o Marc Güell, entre altres. Des de Dívik hi sumem el coneixement pel territori i els projectes, la guionització i l’acompanyament per oferir les millors solucions. Per tant, seguirem oferint la presentació d’esdeveniments amb la mateixa emoció i connexió amb el públic”.  

“Sí, oferim serveis de protocol i relacions institucionals. Segurament, relacioneu protocol amb gent vestida d’etiqueta o segons l’horari de l’esdeveniment. A Dívik entenem el protocol com una forma de comunicar i relacionar-se estratègicament per aconseguir uns resultats concrets. Per tant, connectar i comunicar per aconseguir els objectius determinats pels clients, ja siguin d’àmbit públic o privat”. 

“Em pensava que era complicat fins que una vegada el meu fill, quan tenia 7 o 8 anys em va dir que quan li demanaven pel que feia la seva mare explicava que ajudava a les empreses quan hi ha un problema. Jo li vaig afegir, quan hi ha un problema a les empreses els ajudem des de comunicació i màrqueting perquè és el que sabem fer.  

“Qui em coneix saps que sóc una persona de compromís. Seguiré portant els projectes amb els quals estic involucrat i, a més, amb molta il·lusió per sumar-hi tots els que vinguin i que actualment ja es treballen des de Dívik.


altres preguntes freqüents

“Perquè no pots fer estratègia ni comunicació si el client no té molt clar quin ha de ser el seu posicionament i si l’equip de treball no està alineat. Això que sembla tan fàcil i que molts ens diuen que ja ho saben, no està tan clar. Quan sortim de la sessió, no hi ha dubte: tothom està alineat. I el posicionament és coherència i cohesió”.

“Molt diversos: industrial, gran consum, personatges mediàtics, emprenedories que comencen, multinacionals, sector públic… Hi ha gent que això ho entén com una no especialització. Nosaltres ho entenem com una oportunitat: els sectors són molt diferents, però hi ha estratègies i eines que ja s’han testejat en d’altres sectors i que es pot aportar en d’altres. Ens fa més proactius. Els clients de Dívik no els marca la dimensió, el sector o si és més o menys conegut. El marca si se li pot sumar i si vol que l’acompanyem”.

“Està estructurada en 3 fases: la preparatòria (identificar i definir qui hi intervindrà i quins reptes s’hi treballaran), la sessió en si mateixa (durada d’un parell d’hores màxim, amb metodologia design thinking), buidatge de la sessió i definició del pla d’acció per aconseguir els objectius marcats”.

No hi ha hagut mai només l’Eva o l’Isaac. Com sempre he explicat al llarg d’aquests 15 anys de Dívik, hem sumat col·laboradors de tota mena per poder modelar cada projecte amb els col·laboradors més especialitzats: a nivell de disseny, programació web, SEO, SEM… En aquest cas, no només en queda tota la xarxa de contactes de la trajectòria de Dívik sinó que es converteix en un equipàs perquè sumem els contactes professionals en diverses matèries, i especialitzats, que té l’Isaac des de fa tants anys o més que jo. Per tant, a nivell d’equip no és que siguem menys, sinó que multipliquem fins a tres vegades la xarxa de contactes professionals. 

“Quan els demano què valoren, en general destaquen la capacitat d’empatia per connectar i entendre tant el seu projecte, com els seus clients. També coincideixen en l’aspecte del ser resolutius, pràctics i anar de cara a barraca. I ens sorprenen quan algú ens diu que som generosos. Perquè els connectem amb persones que ens venen al cap i amb qui estableixen sinergies”.

“De diferents maneres perquè cada projecte és diferent. Des d’identificar un projecte concret i acotat en el temps i tancar la col·laboració. A vegades, un cop fet el pla d’acció sorgit d’una sessió de posicionament, ens demanen que coordinem el desplegament del pla i treballem amb una bossa d’hores. En empreses que no tenen àrea de màrqueting, assumim la responsabilitat de comunicació i màrqueting i s’estalvien costos d’estructura. Finalment, altres vegades, ens quedem com a consultors de capçalera i l’empresa ens fa encàrrecs sobre demanda”.

“Perquè en algun moment potser ja havien treballat amb algun competidor, perquè potser s’estan plantejant de deixar la teva empresa, i perquè identifiquem propostes de millora que als clients els és més fàcil d’explicar a un extern amb franquesa. Hem tingut sorpreses importants, com identificar que no es venia el producte perquè era massa barat i els feia desconfiar. És evident que un client això no li diria mai a una empresa”.

“Els clients que han contractat Dívik per presentar diuen que per la capacitat de connectar, empatitzar i emocionar el públic. I també perquè diuen que estan tranquils i que saben que anirà bé. Suposo que és perquè treballem molt intensament la preparació. Ens integrem en l’equip i treballem en la conceptualització de l’acte, per entendre els missatges clau que han de sortir, el to de marca que volen, ho guionitzem absolutament tot…”.