Quan des del Consell Comarcal d’Osona se’ns va posar sobre la taula el repte d’haver de resumir quatre anys de legislatura en una memòria, no negarem que vam empassar saliva… Més enllà de la compressió WinZip que requereix sel·leccionar la tria d’activitats que han passat en 1460 dies en un Consell que té un munt de departaments diversos per cobrir els serveis que requereix Osona, volia dir aconseguir que la informació fos digerible.

Al costat d’Ignasi Pla, de Baula comunicació, i de l’equip de gerència del Consell Comarcal d’Osona vam treballar colze a colze per aconseguir comprimir quatre anys de feina en un llibre organitzat visualment per àrees i amb infografies que ajuden a digerir la informació.

Un altre esforç va ser aconseguir una redacció lleugera, fugint de llenguatges institucionals o administratius que, per la pròpia activitat del Consell, acostumen a sovintejar en les documentacions de les quals havíem d’extreure informació.

El resultat el teniu a la vista: 200 exemplars en paper i també publicat en format digital perquè tots els osonencs i osonenques hi puguin accedir.

Tot plegat doncs, ha estat un bon repte, que hem superat amb èxit per diferents factors:

-Equip: treballar amb un equip ben coordinat en què cadascú aporta el seu millor valor a la feina, acaba sumant.

-Flexibilitat: els membres del projecte s’han arremengat en el que ha calgut quan ha calgut. La complementarietat no és res, si no va acompanyada de versatilitat de cadascun dels membres de l’equip.

-Compromís d’un equip mixt intern-extern: Des de fa gairebé tres anys, Dívik exerceix com a departament de comunicació del Consell Comarcal d’Osona fent el que es coneix com a implant (integració a l’empresa i actuació com a departament intern, sense costos d’estructura). L’agilitat que ens ha donat el coneixement de la institució, les persones i la comunicació del Consell ha fet possible avançar amb una rapidesa infinitament superior que si una empresa externa s’hagués hagut de posar a treballar sense conèixer les fonts d’informació. La suma amb l’equip de Baula Comunicació i l’equip intern del Consell ha funcionat com un engranatge perfecte, demostrant que les fórmules mixtes d’equips intern-extern són molt potents.

Memòria Consell Comarcal d’Osona – Legislatura 2011-2015