El posicionament de marca (la percepció mental que els consumidors en tenen) es crea i es consolida amb molts elements, des de la cultura de l’organització, passant pels seus productes, la comunicació i cadascuna de les accions que realitza la marca que impacta, d’una manera o altra, en l’imaginari dels qui la decideixen comprar.

Carlit, el productor de gastronomia de la Cerdanya a qui acompanyem en comunicació i màrqueting des de fa més de 6 anys, és un exemple meravellós en aquest sentit.

Quan ens vam conèixer, el seu gerent, Xavier Espuña, ens va demanar de reposicionar la marca per obrir-la a públics més joves dels consumidors habituals que tenien.

Així que vam treballar en dos sentits: reforçar la notorietat de la marca per una banda, i reposicionar-la ens uns atributs clars i coherents amb la seva essència per tal que fossin percebuts de manera clara.

Un atribut clau de la marca Carlit ha estat l’honestedat. El to de la comunicació i els missatges ho diuen clar: “Som tal com raja”. Igualment, a l’honestedat li hem sumat l’autenticitat. Mai ens hem amagat que som un petit productor de Puigcerdà, sense cap més pretensió que fer la vida fàcil a la cuina amb el que hem anomenat “Slow Fast Food” (gastronomia i cultura de km0 però fàcil de preparar a la cuina amb 1 minut de microones).

Us deixem un exemple recent d’un acció de comunicació per apalancar la notorietat i el posicionament. Vam engegar una col·lecció d’entrevistes amb personatges amb posicionaments de marca semblants als de Carlit. I ens va semblar que Marc Ribas, el conegut cuiner del Cuines, del Joc de Cartes i de La Taverna del Ciri, encaixava a la perfecció els dos atributs estratègics: honestedat i autenticitat.

Ens vam encarregar del contacte, la guionització, el rodatge i la realització de la part periodística: entrevistar el personatge.

Podeu veure el resultat: una entrevista sincera que en cap moment busca parlar de Carlit, sinó de com veu la vida, de com la sent, algú que encarna dos atributs de la marca Carlit.

Veure la comunicació del projecte CarlitX