El repte era clar: fer un salt endavant en la comunicació de l’organització.
Recollida de Residus d’Osona (RRO) treballava la comunicació des dels seus inicis. Amb una identitat gràfica impecable i accions de comunicació de tota mena realitzades els últims anys, ara volia obrir una nova fase de comunicació estratègica.

La primera fase de treball proposada per Dívik va ser una dinàmica de reflexió estratègica per extreure el posicionament actual i objectiu de l’organització, així com un pla d’acció per orientar tota la comunicació en el sentit consensuat. Els resultats van ser magnífics. Amb un equip configurat en base a la identificació de perfils que poguessin aportar valor, independentment de les jerarquies, es van extreure els atributs i missatges clau del posicionament de la nova etapa.

Dívik va presentar un primer paquet d’accions com la implantació del nou posicionament als missatges i estructura del web, així com un vídeo corporatiu que plasmés el posicionament objectiu alineat amb l’estratègia de l’empresa.

En la fase de conceptualització del vídeo, conjuntament amb RRO i amb Malandandoo- Soulfoul Videography, vam acordar, fruit del resultat de la reflexió, que volíem posar en valor la coresponsabilitat necessària entre ciutadania i gestors de residus per treballar per un futur ambiental sostenible.

I ens va semblar que la millora manera era explicar la feina de RRO des d’un manifesto emocional llegit per 3 membres del propi equip per traslladar l’emoció en primera persona.
En aquest punt, vam sumar a l’encàrrec d’un vídeo corporatiu, una acció de Team Building: vam convocar un càsting voluntari de persones treballadores que volguessin ser els narradors del vídeo corporatiu.
I vam aprofitar el càsting per treballar la campanya #HeroisInvisibles. Així, des del càsting per treballar el vídeo corporatiu, vam crear una col·lecció de tres vídeos que mostren en primera persona, la crida a la coresponsabilitat en la gestió de residus.

Us deixem els vídeos d’#HeroisInvisibles, com una mostra de l’optimització dels recursos i com maximitzar les inversions en comunicació si es conceptualitzen amb visió àmplia i transversal. I per fer-ho, cal comptar amb la complicitat de l’organització. Si el resultat és el que és, sense dubte, perquè l’equip de RRO ens ho va posar molt fàcil!

Veure altres vídeos de l’acció:
Què fa RRO?
Com definiries RRO?
Roll Càsting