No fa pas massa anys, els directors de màrqueting de les empreses lluitàvem perquè ens aprovessin pressupostos estratosfèrics per a la realització d’estudis de mercat. “Necessitem conèixer la realitat dels nostres clients per orientar les nostres estratègies” asseguràvem una vegada i una altra.
I quan la realitat del pressupost de màrqueting ens queia sobre la taula, buscàvem maneres més artesanals per acostar-nos al posicionament dels nostres clients, com entrevistes qualitatives o quantitatives de les quals només rebíem respostes testimonials.

Fa 3 o 4 anys, quan va començar el boom de la inversió de petites i mitjanes empreses en Google Ads o estratègia SEM, vam començar a endinsar-me en un món que, en l’actualitat, s’ha convertit en un dels pilars que pràcticament apliquem a qualsevol estratègia.
En una fase inicial, vam jugar amb Google Ads com un canal més de difusió publicitària. Però a mesura que vaig anar descobrint les possibilitats tècniques de l’eina em vaig adonar que si treballava amb un bon google partner i hi sumava una definició estratègica pensada en clau de Google, era l’eina més potent a nivell de cost-oportunitat per a qualsevol àrea de màrqueting, amb una inversió ínfima.

I així, amb una definició estratègica potent, traduïda en clau de Google, podem oferir als nostres clients un estudi de mercat en temps real, podem testejar proves de concepte, testejar missatges previs a llançaments, descobrir on s’han d’obrir noves filials, detectar mercats amb més potencial i un llarg etcètera de requeriments estratègics que abans eren costosos, lents i esbiaixats.

Sovint, quan plantegem l’estratègia a clients, queden bocabadats. Fins i tot s’espanten del poder de les dades, i de la informació que es pot aconseguir aplicant sempre les best practices de Google. Unes setmanes després, amb els resultats a la mà, descobreixen que tenen al seu abast l’eina més poderosa que podrien tenir mai: saber exactament què pensen els seus clients, com arribar-ho i com explicar-los la seva proposta de valor.

Totes i tots som a Google. Traduït per a les empreses: totes, totes i totes, hi teniu els vostres clients!