Fa més de 7 anys, just després de finalitzar la moderació d’una taula rodona titulada “Per què els empresaris comuniquem malament?”, Eva Torrents, de Dívik, va rebre la trucada d’un dels participants a la taula: Nandu Jubany.

Estic convençut que et necessito, encara que no sé exactament en què, perquè jo d’això de comunicació no hi entenc res” , recorda Eva Torrents que li va dir el cuiner.
Vam tenir una conversa on m’assegurava que ell no comunicava i que tampoc en sabia de comunicar, mentre jo li deia que era un comunicador nat, una bestia de la comunicació” afegeix Torrents.

Els primers temps no van ser fàcils. “Jo lluitava per fer entrar un xef amb una energia desbordant i una personalitat absolutament magnètica, dins els cànons i els patrons de les eines de comunicació. Volia que entengués un pla de comunicació, que seguís les directius estratègiques marcades, que pactéssim els missatges. Al cap d’unes setmanes vaig entendre que en Nandu era un cavall desbocat, però que sempre tenia en ment l’estratègia de comunicació i que sempre l’encertava. Així que vaig canviar el sistema i vaig aprendre a posar la comunicació de la marca Jubany al servei d’una marca personal tant o més brillant que la de la seva empresa: la de Nandu Jubany” diu la directora de Dívik.

Set anys després, la professionalització de Nandu Jubany al món de la comunicació és ben tangible

Jubany domina els mitjans, la ràdio, les càmeres, els missatges… donant-los sempre allò que volen amb una dosi d’espontaneïtat que dóna un valor altíssim a la marca.

Dels principis en què Eva Torrents assumia totes les tasques de comunicació del grup, s’ha passat a la creació d’un equip de professionals especialitzat i transversal. El creixement del grup requeria també d’un creixement dels recursos de comunicació. Ara es compta amb una community manager, una instagramer, una coordinació de comunicació i amb Eva Torrents que porta la direcció estratègica de comunicació al costat del cuiner.

Si l’hagués marcat tant com volia al principi, el cavall desbocat que ara s’ha convertit un mestre de la comunicació, probablement seria un cavall gris, sense els matisos increïbles que ara té”. La consultoria de comunicació és això: saber treure el millor de cadascun dels teus clients, però sempre de maneres diferents. Tots són diferents” assegura Torrents.
Com deia l’exposició de Ferran Adrià que vam visitar amb el Nandu: Risc, llibertat i creativitat. Així és Nandu Jubany i així ha de ser la seva comunicació” conclou.