[youtube http://www.youtube.com/watch?v=70iSEMNVE_M]
Fa tot just uns dies s’escampava com la pólvora per les xarxes socials i els mitjans de comunicació el vídeo de la Núria Fusté, la professora que va quedar-se sense feina perquè l’escola on treballava, a Barcelona, va tancar la seva línia d’ESO i va acomiadar 8 professors (a banda de deixar 73 alumnes sense plaça pel proper curs). En poc més de 5 minuts, i sense mostrar-se en pantalla ni un segon, la professora parteix del procés d’elaboració d’unes galetes per explicar les seves qualitats com a mestra, com veu el model educatiu i quins són els seus objectius a l’aula.
En menys de 15 dies, aquesta versió innovadora del vídeo currículum ha obtingut més de 80.000 visualitzacions a Youtube i ha vist com nombrosos mitjans de comunicació es feien ressò de la seva idea. Ha trobat un filó perfecte al mesclar la seva afició a la cuina amb la seva vocació com a educadora però a més, amb aquesta aposta tan gràfica i ben travada, la professora demostra que és creativa, que té iniciativa i ganes de treballar i t’aporta una dosi de bon rotllo i de pensar que sí, que les coses encara es poden fer bé i encara hi ha optimistes de mena.
I per si fos poc, és un clar exemple de com les eines per comunicar amb èxit i aconseguir una gran viralitat estan a l’abast de tothom. Avui, el que marca la diferència és ser capaços de canviar el xip i prendre consciència que res és ni ha de ser com abans. Si vols demostrar la teva creativitat, si vols explicar que ets un gran programador informàtic o si vols transmetre que ets una persona vital, hi ha mil maneres més convincents de fer-ho que apuntant-ho en un DIN A-4 descafeïnat amb una foto de carnet retallada i enganxada amb cola de barra al marge superior esquerra.
De mostres en trobarem a cabassos perquè, per sort, de perfils originals el món encara n’està ple. Per exemple, el cas d’en José María Díaz, que ha utilitzat la base de l’Spotify per fer una llista de reproducció que “no s’escolta, es llegeix” i que configura el seu currículum a base de cançons; o el d’en Daniel Rubio, que utilitza el programa de presentacions Prezi per explicar la seva experiència professional.