Imagine Express 2014 es va acabar divendres 28 de febrer amb un compte enrere que es va tancar al minut zero amb la publicació d’Imagine Daily Express. El llibre recull el relat i les emocions dels 36 dreamers seleccionats pel projecte amb l’objectiu de desenvolupar aplicacions per smartphones en 6000 minuts i en un tren, mentre a Barcelona tenia lloc el Mobile World Congress.

Eva Torrents, l’autora i fundadora de Dívik, va pujar a Imagine Express amb el repte de demostrar, al costat de la dissenyadora Anna Defez i del fotògraf Ferran Forné, que era possible aconseguir una publicació editorial en un temps rècord i amb un equip de treball on train i off train.

El resultat, que de moment es pot llegir en català però que s’està traduint al castellà, anglès i francès, són 176 pàgines que recullen el relat de cada minut del tren en les seccions titulades “whats’up”, els moments significatius a ulls de l’autora a “Express Moments” i la pròpia experiència de Torrents a “Me”, on es mostra com viu la mateixa pressió de compte enrere que la resta de participants a Imagine Express.

“Volia captar les emocions dels participants, les meves pròpies i contribuir a projectar què és el que mou els emprenedors, com se senten, com viuen el seu projecte. N’he tret moltíssimes coses de l’experiència, però sobretot he vist com l’emprenedor es capaç de treure més i millor del que pugui arribar a imaginar, sota pressió de temps i fora de la zona de confort”, diu Eva Torrents. “He escrit a llocs sense cap comoditat i amb el comptador sempre davant que anava restant minuts, però amb tota la màgia del món: trens, terres d’estacions, aeroports, el London Eye, busos, avions… Envoltada de les emocions dels participants, l’exercici d’escriptura automàtica sortia sol”.
L’autora afirma que “assolir el repte i amb aquest resultat no hauria estat possible sense un equip excepcional amb un feeling excepcional. Més enllà del repte hem compartit una actitud. Això ha fet possible que tot i que l’Anna estigués a Vic i el Ferran i jo al tren, no hi hagi hagut cap fissura, cap trencadissa… Tots tres hem estat sempre convençuts que ho faríem, mai n’hem dubtat i sempre amb un somriure als llavis. Això ens alliberava de la pressió i ens feia avançar. Whatsapp, Skype , mails i Dropbox han estat les eines clau per treballar simultàniament”.

Els propers dies Imagine Daily Express es publicarà en diferents idiomes a altres plataformes digitals, mentre s’està acabant de tancar la possible publicació en paper.

Imagine Daily Express acaba amb un únic capítol de l’últim minut on s’afirma: “Algú encara es pregunta què es emprendre? ACTITUD”.

Àlbum d’imatges d’Imagine Express 2014

Recull de premsa Imagine Express: premsa escrita, ràdio i televisió, informacions prèvies

Entrevista a Eva Torrents per Bruno Solokowicz

Privacy Preference Center

Skip to content