Quan la Generalitat ens va encarregar organitzar i presentar l’acte de presentació del programa aracoop per renovar, ampliar i enfortir l’economia social i cooperativa, vam tenir clar que l’acte en sí mateix havia de contenir la filosofia coop.

Era un acte simbòlic i rellevant pel sector cooperatiu i de l’economia social que reuniria representació dels més de 80 actors diferents que intervenien al programa. I per si fos poc, l’acte es faria al Palau de la Generalitat.

Tot plegat podia fer que es quedés en un acte extremadament formal i institucional perquè l’ocasió, l’espai i els assistents encaixaven en aquest marc. Però si aracoop parlava d’empenta, de canvi, de tirar endavant i d’impuls no ens podíem quedar en una presentació institucional estricta.
Així que vam dissenyar un acte dividit en dos grans blocs: una part de discursos dels promotors institucionals del programa, i una part en què fossin els mateixos protagonistes i participants d’aracoop els que expliquessin la seva experiència, en format d’entrevista de proximitat.

A més, en la conceptualització vam tenir present que havíem d’aprofitar l’ocasió per treure del mateix acte eines i materials per a la divulgació i viralització posterior dels missatges d’aracoop, per reaprofitar i optimitzar els costos de l’acte. De manera, que vam decidir muntar un set de televisió en una sala extremadament institucional. La il•luminació, el mobiliari, la instal•lació de cinc càmeres per gravar els vídeos amb entrevistes… va suposar haver de superar handicaps tècnics i d’espai, però sense dubte va valer la pena ara que fem balanç de l’acte que va tenir lloc el dia 25 de març.

Els blocs temàtics de l’acte eren breus, comprimits, i dinamitzats per materials audiovisuals com diferents videos als quals vam buscar un fil conductor comú, generant unes píndoles audiovisuals per a cadascun desl 4 eixos bàsics del programa: cooperativisme al territori, cooperativisme als agents econòmics, cooperativisme a escoles i universitats i cooperativisme en creixement.
Igualment, vam donar a tota la presentació i conducció de l’acte un to dinàmic, proper, mantenint la solemnitat de l’acte, però treballant el ritme i la proximitat.

La filosofia #coop ha impregnat des de l’inici i fins al final aquest esdeveniment: el treball conjunt de tres equips diferents (Dívik, el departament d’economia social i cooperativa i l’oficina tènica del programa) en una sintonia i sincronització excepcional; conceptualitzar un element de merxandatge diferent com un posavasos, que va produir el CET Apunts; el contacte directe amb els protagonistes del programa; el deixar volar en el disseny i realització de l’acte des del departament en tot moment…

Sens dubte, la clau de l’èxit d’aquest esdeveniment ha estat pensar-lo, sentir-lo i fer-lo en mode #coop, entenent l’economia social i el cooperativisme com un marc excepcional per fer futur d’una manera diferent. Hem sentit la passió coop.

Els vídeos de l’acte preguntaven: “Tu com ho fas?”. Nosaltres, en mode #coop!