Les possibilitats que les xarxes socials brinden pel que fa al màrqueting i a la publicitat són infinites, malgrat que en la majoria dels casos les empreses encara utilitzen aquestes eines només com un canal més o com un altaveu viral per a la seva promoció. Però la imaginació i la creativitat poden fer donar moltes voltes al paper de les xarxes socials. Un exemple el trobem amb Audi, que utilitza Twitter per a la seva darrera campanya, Tweet Race ( Cursa a Twitter) d’una manera ben original i divertida.

Tweet Race repta els concursants perquè s’inscriguin en aquesta pàgina web, es donin d’alta a Twitter i aconsegueixin almenys 2.500 seguidors en el menor temps possible. Els primers deu participants que sumin aquest nombre de seguidors, guanyaran una clau. Però només una d’aquestes claus serà la que obrirà la porta d’un Audi A4. El concursant que pugui arrencar el cotxe amb la seva clau s’endurà el lloguer gratuït d’un Audi A4 durant un any, a més de 5.000 dòlars per a despeses del cotxe.

Sean Ohlenkamp, director creatiu digital de l’agència Lowe Roche, que ha elaborat aquesta campanya per a Pfaff Auto, ha explicat que l’objectiu del concurs és atreure “els autèntics entusiastes dels automòbils, d’una manera divertida i desafiant. Sabíem que podíem convertir Twitter en una plataforma de treball de manera interessant, a més d’incrementar la presència digital de Pfaff al mateix temps”, subratlla. I aquests dos objectius sembla que van per camí de complir-se: Twitter s’ha convertit en el camp on es disputa aquest suculent premi i, a la vegada, en el millor suport per una campanya que, més que mai, aprofita la viralitat d’aquesta xarxa. I és que a banda de la difusió que aconsegueix ja de per sí una campanya amb aquestes dosis d’originalitat, cal tenir en compte l’efecte d’altaveu que aconsegueixen els concursants, en el seu afany per aconseguir seguidors i fer-se amb una de les preuades claus. Una jugada mestra per a l’agència, per al client i per a la marca, que han innovat, i amb èxit, en un nou escenari de les xarxes socials, complex i a vegades ambigu, però ple d’oportunitats.