Aquesta tarda a Dívik l’ambient relaxat es palpa per tots els racons. I no és pas perquè s’acosti Setmana Santa i tinguem a tocar un breu trencament de la rutina laboral. El que passa és que acabem de tornar d’una sessió de ioga que ens ha ofert un dels nostres clients, Equisens, a les instal·lacions de El Teu Centre de Vic.

Ha estat una experiència intensa, física i espiritualment, però sobretot ha estat una iniciativa útil i interessant que ens ha permès sentir en la pròpia pell el servei que amb les nostres accions de comunicació i màrqueting ajudem a donar a conèixer. I sí. La Montse i la Marta ens han demostrat el que fa temps que ens expliquen: que una bona planificació amb eines de ioga i meditació pot millorar habilitats com el lideratge i la creativitat i ajudar a les empreses a assolir els seus objectius.

La d’avui és només una petita mostra d’una iniciativa que a Dívik intentem aplicar a la majoria de productes i serveis dels nostres clients. Com podríem aportar valor afegit als seus projectes si primer no ens posem en la pell dels seus usuaris finals i descobrim què senten i quines emocions els mouen quan busquen i proven un producte o servei concret?

Aquesta experiència, que pot semblar anecdòtica, l’hem aplicat a clients de molts sectors. Per exemple, tastant els plats que acaba d’idear un xef de primer nivell abans d’explicar la seva creativitat; degustant la nova gamma de productes gastronòmics d’un productor del sector de l’alimentació; visitant els centres de producció de clients industrials; fent una immersió en anglès durant tot un cap de setmana al costat d’un grup d’empresaris; o actuant com a clients a punts de venda per viure l’experiència de compra en un establiment de retail.

Aquest és un dels fonaments del neuromàrquetig. I alhora és mantenir-nos fidels a una idea que no ens cansem de repetir: el màrqueting és sentit comú, però també és empatia. És anar més enllà de l’aplicació de tècniques i metodologies (també molt necessàries) per escoltar els sentiments i les percepcions.

Vivint l’experiència intensament, sense reserves, es pot aportar molt de valor afegit.