Ara que innovar és una absoluta necessitat, que la majoria d’empreses es doten de departaments i responsables d’innovació, que es convoquen premis a iniciatives empresarials innovadores, que sorgeixen cursos i es fan conferències i congressos d’innovació… No perdem el nord.

Innovar és essencial pel creixement i l’expansió de les empreses, imprescindible per desenvolupar nous productes, adaptar-se a l’entorn, diferenciar-se… La innovació és clau, però sola no passa de ser una idea brillant que es desinfla amb el pas del temps. Necessita poder prendre cos i executar-se amb garanties d’èxit, recolzant-se en estructures formals, controls de qualitat, financers i de riscos, estratègies de desenvolupament pautades…

Els innovadors i els executors es necessiten els uns als altres, i uns sense altres tenen molt poques possibilitats de veure com el seu projecte arriba a bon port. Aquesta simbiosi, per nosaltres la clau de volta de l’empresa del segle XXI, l’expliquen molt bé al bloc de Roca Salvatella. La consultoria estratègica experta en xarxes utilitza els termes explorador i explotador, i es mostra convençuda que el veritable valor per una empresa és aconseguir equips híbrids en què uns i altres col·laborin.

¿Exploras o explotas? Roca Salvatella