Linkedin, Viadeo o Xing. Ja pertanys a una d’aquestes xarxes socials professionals? I si és així, per quina t’has decantat? Tot i que Linkedin és, de les tres, la xarxa més extensa a nivell mundial i també al nostre país, totes tenen les seves peculiaritats, que les fan interessants per a certs sectors i objectius.

Per començar Linkedin, amb més de 135 milions d’usuaris a tot el món (una xifra que mentre l’escrivim segur que ja està quedant obsoleta). Contràriament al que pot semblar a primer cop d’ull, no és només un aparador del nostre perfil professional, ni tan sols es limita a un espai on establir contactes que poden enriquir la nostra trajectòria o negoci. És molt més. Les pàgines d’empresa estan adquirint cada vegada més possibilitats, i encara pocs han decidit explotar-les, i els grups de debat, molt abundans però amb poca participació a la pràctica, són també un focus d’oportunitat.

Menys seguidors tenen Xing i Viadeo, que malgrat tot es perfilen com a eines a tenir en compte en determinades circumstàncies. Viadeo s’ha erigit com “la web de les pymes”, perquè són les petites empreses les que hi tenen més representació i hi treuen més partit, especialment a les regions d’influència francòfona. Pel que fa a l’alemanya Xing, és ideal per acotar els contactes a un públic europeu.

Ens decantem per una o per altra, el que està clar és que aquestes xarxes socials han canviat radicalment l’essència dels contactes professionals. Ara es fan a la xarxa, sigui la que sigui, i les possibilitats de treure’n bon partit no es limiten per falta de contacte personal sinó que es multipliquen de forma exponencial.

Cómo sacar partido a las redes sociales. Expansion