La responsabilitat social de Dívik, més enllà de la comunicació, ens ha portat a implicar-nos de ple en un col·lectiu de professionals de diversos àmbits units per una inquietud i preocupació comuna: veure’ns abocats a una crisi energètica, polí­tica i social sense precedents. Es tracta del CMES, el col·lectiu per a un nou model energètic i social sostenible, que ahir es va constituir formalment a la seu del CDEI (Centre de Disseny d’Equips Industrials) a Barcelona. L’acte va servir per aprovar-ne els estatuts i constituir la junta, de la qual Eva Torrents, directora de Dívik, forma part.

Un dels princnipals objectius de CMES és aconseguir que la societat faci un gir mitjançant la cons­cienciació de la mateixa. Es tracta de promoure la minimització del consum energètic per no malbaratar els recursos ener­gètics, extremadament limitats i de cercar i trobar un model energètic i social en el qual les futures generacions tinguin cabuda.

La divulgació, i per tant la comunicació, seran les claus de volta d’aquest procés. Aquesta serà la nostra principal aportació al projecte, perquè creiem en els seus fonaments i estem convençudes que només amb la implicació altruista de diferents professionals que puguin aportar el seu coneixement i els seus recursos a la causa, els objectius es podran complir.

Més enllà de la implicació en el col·lectiu, els últims mesos Eva Torrents ha estat treballant, conjuntament amb Carles Riba i Ramon Sans, en la redacció d’un llibre que s’editarà en breu i que aborda la crisi de recursos energètics i les fal·làcies al voltant de l’eergia. El llibre serà una versió sintetitzada i divulgativa del e que ja fa uns mesos va publicar el catedràtic Carles Riba amb el títol de Recursos energètics i crisi.

Us mantindrem informats de tot plegat, esperant que cregueu que el canvi, que és necessari i possible, tant com hi creiem nosaltres.

Més informació sobre el CMES