El director de productes mòbils de Google, Robert Hamilton, es planteja avui en una entrevista a La Vanguardia si podríem passar tot un dia sense Internet. La seva resposta és taxativa: és completament impossible. A Dívik hem volgut portar la seva afirmació a un terreny pràctic i ens hem plantejat, minut a minut, com seria passar un dia a l’oficina desconnectades de la xarxa.

8.00 h. Obrim els llums i engeguem els ordinadors. No podem obrir el correu electrònic ni el navegador: impossible posar-nos al dia de les tasques que tenim pendents ni llegir la premsa del dia.

9.00 h. Tenim una entrevista prevista per Skype a tres bandes amb Madrid i Bilbao. Anul·lada.

9.30 h. Trucada a l’impressor. Li hem de passar amb urgència uns materials que han d’entrar a màquines i ens proposa que els compartim al Dropbox. És clar, no funciona: mitja hora perduda amb el cotxe i uns CD gastats per lliurar-li el projecte en mà.

11.00 h. Tenim a punt una nota de premsa que cal enviar abans de migdia però que s’haurà de quedar al calaix: el correu no funciona. Tampoc la compartirem a les xarxes socials ni la podrem penjar al web.

Res de Facebooks o Twitters de clients; res d’actualitzar el bloc de Dívik o penjar aquells vídeos pendents a Youtube i Vimeo; el telèfon treu fum perquè els correus que tenim pendents no reben resposta i els seus autors s’impacienten; no hem pogut treballar aquell newsletter que era prioritari ni hem pogut fer cap mena de cerca digital. Fins i tot hem desenterrat el vell diccionari empolsinat per saber com s’escrivia una paraula. I a l’hora de dinar no hem pogut fer la comanda virtual, fet que ha requerit una altra incursió al carrer i mitja hora de cua a la botiga.

Però al final ens hem adonat que un dia sense Internet, a Dívik no hauria estat pas tan desastrós. Hauríem recorregut als nostres mòbils per fer totes, o si més no la majoria, de gestions que calia fer. El que sí que hauria estat nefast hauria estat, sens dubte, un dia sense smartphone.

On és doncs el màrqueting de futur? Perdó, volem dir… de present? Als smpartphones.

“Podries passar un dia sense Internet? Esclar que no”. Entrevista a Robert Hamilton.