Tal i com diu el nom del projecte, Enxaneta, va de fer pinya. I sobretot d’ajudar a tirar endavant i amunt a nens i nenes de la comarca d’Osona amb l’objectiu de millorar els seus resultats a l’escola i potenciar que comparteixin moments amb la família.

Es tracta d’un projecte innovador pioner a Catalunya, impulsat des del Consell Comarcal d’Osona i amb el suport de la UVIC-UCC, en el qual Dívik ha portat tant la difusió de l’experiència a través de la guionització i realització d’un vídeo, com l’organització i presentació de l’acte final de “graduació” de tots els nens i nenes que han participat al programa.

Més enllà d’un repte professional, Enxaneta ha estat un repte que ens ha fet sentir d’aprop l’emoció dels qui se senten ajudats i se senten autèntics enxanetes, dels qui han contribuït a fer possible l’èxit de cada nen i nena, i l’orgull dels pares i mares que veuen com els seus fills han arribat al capdamunt amb el seu ajut.

La cloenda del projecte Enxaneta, amb un acte a l’Aula Magna de la Universitat de Vic amb els 160 alumnes que hi ha participat de 15 escoles de la comarca, els pares i mares, i tot l’equip de mentors, també va ser un autèntic repte per a Dívik. Més enllà de l’explicació del projecte per part de representants de tots els sectors implicats, tots i cadascun dels nens i nenes van recollir el diploma i sentissin que l’esforç sempre té recompensa.

Enxaneta és d’aquells projectes que ens omplen. Sumar a projectes amb sensibilitat i impacte social, més enllà de la satisfacció professional, porta un gran creixement personal. Enhorabona Enxaneta i per molts projectes més com aquest!