Hi ha qui pot trobar impossible viure al segle XXI sense ser actiu al Facebook, twittejar tot el dia, compartir vídeos a Youtube i actualitzar el perfil professional de Linkedin de forma periòdica. És clar que és possible no fer res de tot això com a persona, però quan estem parlant de l’empresa, les coses canvien radicalment. Totes acabem tenint el nostre perfil virtual i una reputació a la xarxa, vulguem o no vulguem, siguem o no siguem a les xarxes socials, sí o sí. Si no el creem i gestionem nosaltres, seran els nostres clients, treballadors, extreballadors, proveïdors, competidors… els que parlaran de nosaltres a Internet. Ho faran com voldran ells, bé o malament, però en tot cas sense passar pel nostre sedàs i sense comptar amb el nostre punt de vista.

I nosaltres això no ho podem impedir. Siguem presents a les xarxes o fem ulls clucs a la seva existència. Aquesta és una de les grandeses de la nova era 2.0. per més que a alguns els pugui semblar més aviat un pas endarere. El que sí que podem fer és no deixar la nostra identitat digital a mans de l’atzar. Com? Prenent les regnes de la situació i establint una identitat de partida que ens satisfaci. Posteriorment caldrà estar pendents de les converses que es refereixen a nosaltres per intervenir quan faci falta, sense censurar sinó essent constructius.

A l’article “La obligada gestión online para la empresa familiar” que publica avui el diari Expansión ens donen algunes claus per aconseguir-ho.

La obligada gestión online para la empresa familiar